Adsense1

adsense2

Как се инсталира Windows 7 (видео урок)




Изисквания за Windows 7:


Колко RAM се поддържа в 32 и 64-bit Windows 7 ?

1.Как да започнем инсталацията или какво ни е нужно ?
Буутващ диск с Windows 7
Как да си запишем буутващ диск с Windows 7
2.Настройки в BIOS за зареждане на диска с Windows 7
Как се влиза в BIOS 
а) пускате компютъра си, още с появяването на първите надписи с характеристиките на вашия компютър започвате да натискате бутона Del или Delete, или F1, или F2, или пък F12 (при различните компютри се мени. На първоначалния екран по принцип бутонът за влизане в BIOS се изписва долу с надпис от типа: Press DEL to enter SETUP.

б) вече трябва да сте в BIOS. Тук трябва да видите Advanced BIOS Features, влизате там и търсите First Boot Device. При мен изглежда така:

в) Ето тук на First Boot Device, трябва да стане CDROM / DVDROM (може да смените на CDROM / DVDROM чрез стрелките наляво и надясно или чрез ENTER) :

г) след тази настройка се връщате на предходният екран (главния) с клавиша Esc, избирате Save & Exit Setup (може и чрез клавиш F10 да запаметите настройките както се вижда на картинката, но при различните компютри клавиша се мени) за запазване на настройките.
След избиране на Save & Exit Setup ще се появи съобщение, което ще ви попита дали искате да запаметите настройките. Натискате клавишите Y и Enter. Ето:

д) вече компютъра ви ще може да зарежда(буутва) от диска. Идва същинската част, а именно - инсталацията. Сложете диска с Windows 7 в CD или DVD устройството си. Трябва да видите съобщение : Press any key to boot from CD..._ (в превод означава, че трябва да натиснете някакъв клавиш от клавиатурата си,за да се зареди диска. Няма значение, кой клавиш натискате)  Виждате това :

Оттук нататък продължавате с видео урока, който е в началото на статията. Пожелавам ви приятна и успешна инсталация на Windows 7.

Публикуване на коментар

6 Коментари

  1. Евала! Урокът е разкошен! Жалко, че темата е толкова трудна за повечето хора. Аз лично научих доста интересни неща от статията! Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  2. Стигнах до тук.....
    Windows cannot install required files.The file may be corrupt or missing. Make sure all files required for installation are available, and restart the installation.
    Error code:0x80070017

    какво да правя?!

    ОтговорИзтриване
  3. Грешките по време на инсталация са нещо нормално, ако дискът е повреден.

    Може да е станало грешка при сваляне на Windows 7. Препоръчвам ви, да го свалите отново и да запишете диска с CDBurnerXP на 4x скорост и с проверка на записаните данни.

    ОтговорИзтриване
  4. аз съм със дъно ASUS M2N-X. мисля че имам проблем с него. не мога да си намеря в bios горепосочените параметри за sata.Не мога да си инсталирам и уидоус 7. а компа ми покрива всички параметри за това. или нещо греша или компа се е прецакал. моля помогнете със съвети. благодаря

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. http://www.asus.com/Motherboards/M2NX/#support_Download
      В 90% от случаите когато имаш драйвери за виста означава че има шанс за уин7 но може да се наложи да търси поддръжка на CPU ,, памет ли нещо което да не е точно за тази операционна система
      Лично аз имам такова дъно и съм инсталирал уин7 с AMD Athlon 64 X2 4400+, 2300 MHz,
      65 nm x86 64, MMX, 3DNow!, SSE, SSE2, SSE3.
      И работи мудно за това си го карам на ХР и го ползвам за резерва.
      Препоръчвам ти да се обърнеш към последните поколения пък били те и по слабички
      повярвай ми поддръжката е много важна за новите неща като кодеци скриптове браузъри .
      едно дъно последно поколение с последно поколение - CPU памет , харддиск, системата е в проценти по бърза от най мощната по стара за повечето работи.
      Говоря за нещо около 500 лева
      http://nikem-bg.net/cart/45805p1r46672p1r46943p1rf.html

      Изтриване
    2. След приключване на всички стъпки трябва да се уверим че всичко сме запазили на дяла който няма да бъде форматиран

      Рестартирваме и оставяме флашката (USB) в компютъра. Влизаме в биос и задаваме на Boot menu да бъде стартирано USB устройството. Започва инсталацията и след първия рестарт влизаме отново в Bios и задаваме да бъде стартирано от твърдия диск.

      Изтриване

–>