Adsense1

adsense2

Временно присвояване на администраторски права

Много програми изискват да имате администраторски права, за да можете да ги инсталирате. Най-лесния начин да си присвоите временно такива права, при положение че сте се логнали като нормален потребител е следния: Задръжте натиснат клавиша Shift и чукнете с десен бутон върху инсталационния файл. От появилото се контекстно меню изберете Run as... В новопоявилия се прозорец напишете администраторското име и парола. Тази операция работи също и за програми от Start менюто.

Публикуване на коментар

5 Коментари

  1. Колега, това е вариант при който ги знаеш. Аз искам да мога да си кача програма без да знам администраторската парола...

    ОтговорИзтриване
  2. явно няма възможност да мога да си кача програма без да знам администраторската парола... или някой пуска теми и после не ги поддържа.
    Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  3. Колега аз съм студент, при това работещ. Блогът е личен, поддържам го през свободното си време. Извинявам се, че съм пропуснал коментара ви. Ето и моя отговор за вашия въпрос: да прав сте, нямате тази възможност, без да имате администраторски права, но в същото време не всички програми изискват админ. права за инсталиране, трябва да пробвате. Друго решение е да ползвате портейбъл програми(portable). Друга възможност е да инсталирате програмата в различна директория от "C:\Program Files". Какво друго - може да направите своя акаунт администраторски по следния начин:

    1.Рестартирайте компютъра си.
    2.Започнете да натискате F8, когато започне да се зарежда PC-то ви.
    3.Изберете "Safe Mode" от появилото се меню "Boot Options" и натиснете Enter.
    4.Изберете "administrator" от логон прозореца, вместо вашия собствен. В нормалния Windows Mode Майкрософт крият този акаунт. Вие може да се логнете в този акаунт без парола.
    5.Влезте в "Start > Settings > Control Panel". Щракнете двукратно на "User Accounts" и изберете "Manage User Accounts". Изберете потребителското си име.
    6.Кликнете "Change Account Type" и след това кликнете кръгчето разположено до "Computer Administrator". Кликнете "Apply" и излезте от "User Accounts" и контрол панела.
    7. Рестартирайте компютъра си от "Start > Shutdown > Restart". След рестарта, ще можете да инсталирате програми от вашия потребителски акаунт.

    Дано съм ви бил полезен и изчерпателен с отговора си. Успех и чакаме да се похвалите!

    ОтговорИзтриване
  4. Колега, здравейте отново.
    Благодаря Ви от сърце за информацията, но не става...
    Отново иска администраторска намеса.
    Явно няма начин, но ще опитвам :)

    Отново - Благодаря Ви за отделеното време!

    ОтговорИзтриване
  5. При мен стана с safe mode :D трябваше ми за да цъкам nfs :D

    ОтговорИзтриване

–>