Adsense1

adsense2

Защитете USB Flash паметта си с парола

Хардуерните компоненти на един компютър са много важни за всички нас в днешно време, и поради това всички ние сме заинтересовани във възможността за използване на компютри, изпълняващи едновременно много задачи за по-кратко време.


Съществуват множество важни аспекти, които сме открили във времето, в практиката на компютърните потребители и технологичния напредък на дневна база, което означава, че винаги има нещо ново за научаване, нещо ново за откриване, анализиране и разбиране.

В тази статия ще разгледаме един важен компонент от компютърният хардуер, който е много популярен в днешно време и това е така, защото той се доказа, че е от голяма полза за всички нас, а именно това е - USB флаш паметта.

Ще се опитаме да ви обесним, как можете да защитите информацията си на USB флаш паметта чрез парола, и достъп до тайното устройство с въвеждане на правилната парола. 

Един възможен начин, по който това може да стане е като се използва програмата Rohos Mini Drive, която създава скрити и криптирани дялове в USB флаш устройството с памет. Потребителят ще може да ползва файловете, които се крият в този дял, без да е необходимо да се намери или да се инсталира специална програма, която да им дава възможност да направят това. Всичко е доста просто и може да бъде чудесно решение за защитаване на данните ви.

На кратко за принципа на работа на Rohos Mini Drive :
Начинът, по който тя функционира, е чрез създаване на виртуален криптиран дял в рамките на свободното пространство на флаш диск USB, като автоматично разпознава устройството ви. Програмата е предпочитана главно за това, че не изисква инсталация, която я прави по практична за ползване.

Криптираният дял, създаден чрез програмата е защитена с парола, с който е запознат потребителят и криптирането е автоматично. Също така позволява на потребителите си, да използват виртуална клавиатура, която може да бъде доста полезна, за защитаване на паролата ви от кейлогъри (зловреден код, запаметяващ всеки натиснат клавиш от клавиатура [ оттам може да се досетите, че въведените потребилски имена и пароли също се записват, изобщо всичко изписано чрез клавиатурата] ). За тези, които се интересуват в размера на създаденият криптиран дял чрез програмата Rohos Mini Drive е 2 GB.


Публикуване на коментар

0 Коментари

–>