Adsense1

adsense2

Топ 6 на най-големите компютърни хакери завинаги

1.Кевин Митник

Кевин Митник е най-известният хакер. Той е автор на две книги The Art of Deception The Art of Intrusion. Нанася щети на комуникационни мрежи като  Nokia, Motorola и Sun Microsystem и други. Митник поврежда сорс кода на DEC систъмс (Digital Equipment Corporation похарчила около 160,000 $ за изчистването на системите DEC). За да спечели залог той придобива администраторски привилегии върху компютрите на IBM в центърът за обучение на компютър в Лос Анджелис.

2.Адриан Ламо

Адриан Ламо разбива няколко много значими компютърни мрежи като The New York Times, Yahoo!, и Microsoft, което завършва с арест през 2003г. При ударите си той използва интернет връзките в различни кафенета и библиотеки, което му спечелва прякора Бездомния хакер. Ламо става известен с умението си да открива грешките в системите за сигурност на различните компании и да се възползва от тях. След като си свършва работата, той уведомява компаниите за тези грешки.

3.Гари МакКинън

Гари МакКинън е най-големият компютърен хакер на всички времена източвал някога информация от военните. В интервю МакКинън казва "Хакнах американските военни компютърни системи търсейки информация за извънземни. ". Разбива системите за сигурност на NASA и Pentagon. Америка сега иска да го съди, и ако успее него ще го чакат 60 години зад решетките.


4.Робърт Морис

 

Робърт Морис измайсторил първия си компютърен червей през 1988г и го кръстил Morris Worm. По времето, когато създава компютърния вирус, той е студент. Сега е бизнесмен и уважаван професор в Масачузетския университет. Чете лекции и е консултант в Лабораторията по компютърни науки и изкуствен интелект към университета.

5.Джонатан Джеймс

Джонатан Джеймс е американски хакер, разбил системите на NASA, костващо 41,000 $ за отстраняване на проблема. Джеймс краде софтуер от NASA струващ 1.7 $ милиона.
На 16-годишна възраст се прочува като първия непълнолетен, изпратен в затвора заради хакерство. По-късно той признава, че се е занимавал с това, за да се забавлява и защото му харесвало предизвикателството. Джеймс успява да хакне потребителските имена и паролите за електронните пощи на служителите на Департамента по сигурността на САЩ. По този начин той получава възможността да чете строго секретни имейли и държавни тайни.

6.Кевин Поулсън

Първата му измама е когато по радиото съобщават, че ще дадат награда- Порше за 102-я обадил се слушател. Поулсън успял да се внедри в телефонната мрежа, така че той да бъде 102-я слушател и спечелил наградата.
Следват серия подобни престъпления. ФБР започва да издирва Поулсън след като той проникнал в тяхната база данни и получил достъп до секретна информация за подслушвани телефонни разговори. Заловен е през 1991 г. и е осъден на 5 години затвор.
Днес е главен редактор в „Wired News“. Една от най-популярните му статии описва как е разкрил 744 сексуални престъпници с профили в Myspace.

Публикуване на коментар

0 Коментари

–>