Adsense1

adsense2

Създаване на диск за възстановяване за Windows 7

Новата версия на Windows - 7 изглежда по-стабилна в сравнение с предходните версии на компанията Microsoft, но трябва да вземем предвид и неочакваниte сривове в системата, които може да се появят внезапно. Така, че днес ще ви представя една опция в Windows 7, която ще ви позволи да направите диск за възстановяване на системата, може да го наречем още и "спасителен диск". От Microsoft са го нарекли "System Repair Disc".  Създаваният от програмата диск е буутващ (зарежда се от този диск, преди да влезете във Windows 7 и трябва да бъде включена буут опцията за CD/DVD от BIOS - Как се настройва Boot в BIOS ? )


Създаване на възстановителния диск

Напишете System Repair Disc в полето за търсене в Start меню.


Отваря се прозорец, в който избирате записвачката си, слагате празно CD или DVD  и кликате Create disc. Препоръчително е да го направите на CD, защото заема само 142 MB място.


 Използване на диска

 Ако имате проблеми с компютъра си просто слагате този диск, зареждате през него (буут) и влизате в Windows Setup.



След като зареди имате под ръка инструменти за възстановяване или връщане на компютъра към предна дата (възстановителна дата).



Сега може да изберете различните инструменти за възстановяване, които ще ви помогнат да си върнете Windows 7-цата нормално функционираща.



Не знаете кога ще се появят внезапни грешки в системата, но притежавайки този диск си подсигурявате до голяма степен работата, и сте по-защитени.

Публикуване на коментар

2 Коментари

–>